Media montoring gemeenten

Gemeenteradar

 

De Gemeenteradar van LexisNexis is een compleet mediapakket, speciaal samengesteld voor gemeenten, dat bestaat uit:

- een mediamonitoring oplossing;

- de persverzending-tool van PR Dashboard;

- een AVG-training.

Weet wat er in uw gemeente wordt gezegd via media monitoring

Gemeentes hebben steeds meer te maken met een enorme hoeveelheid (media)informatie, de snelheid en de democratisering ervan. Lokale sentimenten van burgers die zich niet gehoord en serieus genomen voelen, vinden snel hun weg in de media. Daarom is het belangrijk om goed te monitoren wat er wordt gezegd in de media en door wie. Dat kan met de Gemeenteradar, een totale media-oplossing, speciaal samengesteld voor gemeenten.

De Gemeenteradar bestaat uit:

LexisNexis Newsdesk
Newsdesk is een complete media monitoring & analyse oplossing, die voor u persoonlijk wordt ingericht door onze specialisten. Newsdesk geeft u inzicht over hoe uw gemeente, onderwerp of een specifiek onderwerp in het nieuws is gekomen. In Newsdesk zijn online en offline bronnen eenvoudig te doorzoeken en gemakkelijk te analyseren. Waar en wanneer u maar wilt.

Met LexisNexis Newsdesk® kunt u:

 • Zoeken in meer dan 80.000 betrouwbare print en online bronnen (o.a. kranten, radio, tv, blogs, forums en social media) in 75 talen uit meer dan 100 landen.
 • Geautomatiseerde analyses toepassen om opinies, media-aandacht, geografische spreiding en gebruik in kaart te brengen
 • Distributietools gebruiken zoals nieuwsbrieven, RSS-feeds en een mobiele app. om nieuws en andere informatiebronnen met collega's en stakeholders te delen.

PR-Dashboard
PR-Dashboard is dé complete PR-tool, speciaal ontwikkeld in samenwerking met PR-professionals en journalisten om contact te houden met de media. De database bestaat uit contactgegevens van duizenden journalisten bij landelijke media, regionale media en alle mogelijke online-kanalen van Instagrammers tot bloggers. Regionale media filtert u per verspreidingsgebied tot op gemeenten niveau zodat uw boodschap precies bij het juiste publiek komt. 

AVG Training door Pprotectum
Een dagdeel, specifiek voor gemeentelijke communicatie-afdelingen:

 • Wat houdt de wetgeving AVG/GDPR in en wat moet de organisatie op orde hebben?
 • Denk daarbij aan protocollen, documentatie en andere verplichtingen
 • Wat zijn de risico’s?
 • Denk aan reputatieschade, verstoring continuïteit van uw organisatie, communicatiekosten en boetes
 • Hoe kunt u de risico’s terugbrengen tot een aanvaardbaar niveau?
 • Awareness bij medewerkers
 • Kennis van AVG/GDPR uit deze workshop in- en extern delen, voorlichting
 • Opstellen privacy verklaring (o.a. op website (verplichting AVG))
 • Communicatieplan, intern, voor te nemen maatregelen bijv. data-incident (mededelingen aan betrokkenen, en in kennisstellingen (verplichtingen AVG)
 • Opstellen en overeenkomen van verwerkersovereenkomsten (indien van toepassing, verplichting AVG)

VNG logoDe Communicatieafdeling van VNG is gebruiker van Newsdesk


Waarom maakt de VNG gebruik van media monitoring?

De Directie, Concern en Communicatie hebben behoefte aan een dagelijks overzicht van relevant nieuws uit papieren dagbladen. Hiermee kunnen we namelijk monitoren of én hoe VNG-nieuws in de krant is gekomen. Ook krijgen we hierdoor inzicht in wat er landelijk en regionaal speelt en kunnen we hier, indien relevant, direct op inspelen.

Waarom hebben jullie gekozen voor LexisNexis Newsdesk?

Wat ons aanspreekt is de flexibiliteit. Zo hebben we de vrije hand om zelf te bepalen welke berichtgeving we meenemen in het nieuwsoverzicht. Naast de nieuwsbrief zijn er ook andere kanalen om het nieuws te delen: de publieke website en het intranet bijvoorbeeld, via de RSS feed. Zo bereiken we nog meer lezers. Een ander pluspunt is de gebruiksvriendelijkheid, je kunt als samensteller de lay-out zelf aanpassen. En niet te vergeten de uitgebreide analyse mogelijkheden die Newsdesk biedt.

Hoe zijn jullie ervaringen met het gebruik van onze monitor oplossing?
We ervaren het werken met LexisNexis als heel positief. Jullie zijn klantvriendelijk en de ondersteuning vanuit de Helpdesk verloopt soepel.


Meer weten over de Gemeenteradar?

Heeft u vragen over of interesse in de Gemeenteradar? Neem dan contact met ons op via het formulier.

 


Neem contact met ons op:

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij LexisNexis Business Information Solutions nemen we uw privacy serieus. Zoals uiteengezet in ons Privacybeleid gebruiken we uw persoonlijke gegevens om uw account te beheren en de producten en diensten te leveren die u bij ons hebt aangevraagd.  

LexisNexis Business Information Solutions en onze LexisNexis Legal & Professional-groepsondernemingen kunnen contact met u opnemen met informatie over onze producten, diensten en evenementen.

U kunt uw communicatievoorkeuren op elk moment aanpassen door hier te klikken of via de afmeldlink die u in al onze communicaties vindt.