Media montoring gemeenten

Gemeenteradar

 

De Gemeenteradar van LexisNexis is een compleet mediapakket, speciaal samengesteld voor gemeenten.

Zo weet je wat er over jouw gemeente wordt gezegd en geschreven

Voor een gemeente is het belangrijk om goed te blijven monitoren hoe een boodschap wordt ontvangen in alle soorten media en wat er leeft in een gemeente. Alleen zo kun je je communicatie steeds verbeteren, het sentiment monitoren en de relatie met inwoners optimaliseren. Dat kan met de Gemeenteradar, een totale media-oplossing, speciaal samengesteld voor gemeenten.

Onderdeel van de Gemeenteradar:

Nexis Newsdesk
Nexis Newsdesk is een complete media monitoring & analyse oplossing waarmee je:

  • Toegang krijgt tot het grootste aanbod van Nederlandse bronnen door de unieke samenwerking met de uitgevers van titels als Het Algemeen Dagblad, de Telegraaf en het Friesch Dagblad.
  • Kunt zoeken in meer dan 80.000 bronnen (o.a. kranten, radio, tv, blogs, forums en social media) in 75 talen uit meer dan 100 landen.
  • Een persoonlijk dasboard bouwt om opinies, media-aandacht, geografische spreiding en influencers in kaart te brengen.

Combineer Newsdesk met PR-Dashboard
PR-Dashboard is dé complete PR-tool, speciaal ontwikkeld in samenwerking met PR-professionals en journalisten om contact te houden met de media. 

VNG logoDe Communicatieafdeling van VNG is gebruiker van Newsdesk


Waarom maakt de VNG gebruik van media monitoring?

De Directie, Concern en Communicatie hebben behoefte aan een dagelijks overzicht van relevant nieuws uit papieren dagbladen. Hiermee kunnen we namelijk monitoren of én hoe VNG-nieuws in de krant is gekomen. Ook krijgen we hierdoor inzicht in wat er landelijk en regionaal speelt en kunnen we hier, indien relevant, direct op inspelen.

Waarom hebben jullie gekozen voor LexisNexis Newsdesk?

Wat ons aanspreekt is de flexibiliteit. Zo hebben we de vrije hand om zelf te bepalen welke berichtgeving we meenemen in het nieuwsoverzicht. Naast de nieuwsbrief zijn er ook andere kanalen om het nieuws te delen: de publieke website en het intranet bijvoorbeeld, via de RSS feed. Zo bereiken we nog meer lezers. 


Meer weten over de Gemeenteradar?

Heb je vragen over of interesse in de Gemeenteradar? Neem dan contact met ons op via het formulier.

 


Neem contact met ons op:

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij LexisNexis Business Information Solutions nemen we uw privacy serieus. Zoals uiteengezet in ons Privacybeleid gebruiken we uw persoonlijke gegevens om uw account te beheren en de producten en diensten te leveren die u bij ons hebt aangevraagd.  

LexisNexis Business Information Solutions en onze LexisNexis Legal & Professional-groepsondernemingen kunnen contact met u opnemen met informatie over onze producten, diensten en evenementen.

U kunt uw communicatievoorkeuren op elk moment aanpassen door hier te klikken of via de afmeldlink die u in al onze communicaties vindt.