Over Onno Houtschild

Onno is specialist in issue- en crisismanagement bij Handson Partners. In de jaren ‘90 werkt hij bij BIKKER Communicatie aan issues als voortijdig schoolverlaten en de veiligheid van betaalsystemen op het internet. Rond de eeuwwisseling begint hij bij het ministerie van V&W aan communicatie over de vertragingen op het spoor en de grote spoorprojecten (HSL, Betuweroute), om vervolgens ruim acht jaar bij de Rijksvoorlichtingsdienst te werken, waar hij de kabinetsbrede beleidscommunicatie coördineert.

In de jaren die volgen is Houtschild lobbyist vanuit adviesbureau Dröge & Van Drimmelen. Uiteindelijk besluit hij in 2014 voor zichzelf te beginnen. Als interim issue- en crisiscommunicatiemanager en trainer/ adviseur werkt hij onder meer voor de Autoriteit Financiële Markten, het Nederlands Lucht en Ruimtevaartcentrum en Royal Dutch Shell. Zo geeft hij bijvoorbeeld wereldwijd trainingen en crisissimulaties, treedt op als (curator)woordvoerder en communicatiemanager op bij een groot aantal faillissementen (waaronder Etam Retail Groep en MC Slotervaart & IJsselmeerziekenhuizen) en geeft hij college aan Blanquerna Universiteit in Barcelona (in het post-graduate programma ‘Global Communications’).

Over Tom Compaijen

Tom is adviseur en trainer in crisismanagement en crisiscommunicatie, bij zijn eigen bedrijf Compaijen C&C. Hij helpt organisaties (overheden, bedrijven en NGO’s) met het voorbereiden op crisissituaties. Tom doet ruime ervaring op als crisiscoördinator voor het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en als adviseur crisiscommunicatie bij gemeente Amsterdam/ veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. 

Opdrachtgevers van Compaijen C&C zijn onder andere het Ministerie IenM, Ministerie van VWS, Nationale Politie, Amsterdam AMC, OLVG ziekenhuis, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS), Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), UNESCO, Rijksmuseum, Prins Claus Fonds, GGD GHOR Nederland, Gemeente Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, ID&T, RAI Amsterdam en diverse veiligheidsregio's, gemeenten en ziekenhuizen.

In zijn functie als coördinator en adviseur is hij onder andere betrokken als crisisspecialist bij de impact op Nederland van de EHEC-bacterie (2011, Duitsland) en Fukushima (2011, Japan), noodopvang vluchtelingen (2015), nazorg nabestaanden MH17 Amsterdam (2014), de witte heroïne waarschuwingscampagne, terroristische dreigingen en evenementen als het bezoek van president Obama aan Museumplein (2014), SAIL (2015) en jaarlijkse Koningsdag en Gay Pride.

 

LexisNexis en RTV Monitor zorgen voor inzicht in jouw vermeldingen in de media. Of je nu offline of online berichtgeving wilt monitoren, met onze media monitoring diensten kan dit gemakkelijk en snel. Alle inzichten over de berichtgeving van jouw organisatie, een bepaald persoon, onderwerp, merk, partij of stakeholder zijn binnen handbereik en toegankelijk. Wil je ook meer inzicht in jouw mentions in de media? Kijk voor meer informatie op https://rtvmonitor.nl of https://www.lexisnexis.nl/media-monitoring/nexis-newsdesk